Denna vecka skulle jag egentligen vara i Norrbotten och vintersportat (och titta på OS mellan varven). Det blev dock framflyttat pga sjukdom (inte jag). Vad gör man? Som invandrad skåning har jag “sneesucht”. Nåja, eftersom jag ändå tagit ledig får det bli träningsläger på hemmaaplan i stället. Inte helt fel med tanke på tävlingspremiär redan 1 mars som jag tänkte göra på Gran Canaria i Ultra Trail World Tour-tävlingen Transgrancanaria. Jag kör dock inte fulla distansen som är 125 km, utan “bara” 44 km. Start uppe på 2000 möh och målgång precis vid vårt hotell nere på havsnivå. I onsdags var jag ute på Kullaberg eftersom det skulle bli fint väder. Det blev det inte, det kom t o m snö (sneesucht?) dock blev det många backar och jag testade för första gången sträckan håkullsmal-håkull. Ni som sprungit Kullamannen vet vad det innebär, för övriga kan jag säga att det mer påminner om snöklättring än löpning. Mjukt, lerigt, halt och mycket löv på en brant som är ja, brant som en störloppsbacke. Har hunnit med lite mer backträning på kåsebergas klinter och skogslöpning i Häckeberga, veckan är dock inte slut ännu.

Idag fick jag också lite nya våtdräkter av All4Fun som sponsrar mig. Det är dock lite kallt nu, såkag väntar nog till kanarias innan de får göra premiär. Lite swimrun på stranden där kanske?