Efter Markusloppet har det varit säsongsvila. Eller ”säsongsvila” kanske jag ska skriva då jag gillar att vara ganska aktiv även under vilan, dock med annat än min huvudsakliga löpträning. Så inga långa löppass med massa backar, men en hel del annat. Tyvärr har jag varit förkyld och också haft lite känningar i hälsenorna, men med aktiv vila och hjälp av både massör och naprapat så är det under kontroll. What would I ever do without them… J

November är mångas hatmånad, men inte min. Jag gillar november. Månaden bjuder på många fina tillfällen att vara ute och njuta av höstfärger. Dessutom brukar november vara en bra både klätter- och surfmånad. Så mycket surf har det tyvärr inte blivit, även om det varit grymt fina vindar och vågor på ostkusten (lite för långt att åka). Desto mer klättring och även en del cykling och simning. För att råda bot på tävlingsabstinensen så anmälde jag mig till ett 4-timmars natt-MTB. Bra tänkt där, med ett helt MTB-pass i benan de senaste fem åren 😉 Jag har inte ens en cykel… Snälla vänner ställer såklart upp och lånar ut sina grejer, så hoj var fixad. Hann med lite träning och privatlektioner också och det var riktigt roligt.
Ja, jag har faktiskt lämnat marken med båda hjulen… smiley

I all yra kom jag på att jag vill testa att tävla i bouldering. Det ser så coolt ut när jag följt världscuptävlingar och dyl via live stream. Tyvärr så finns det inte så många tävlingar i klättring öht, då de flesta utövare inte tävlar. Och de som gör det är i regel väldigt duktiga. De enda tävlingar (förutom lokala klubbtävlingar) som finns i Sverige verkar vara sverigecupen. Det var enbart en deltävling kvar. Fördelen var att den var i Halmstad (nära), nackdelen att den var dagen efter jag skulle köra 4-timmars MTB. Med lite pusslande fick vi ändå ihop en bra plan som även innebar lite sömn däremellan. När det närmade sig så tog dessvärre min förkylning över och jag insåg att fyra timmar på MTB inte skulle vara alls bra. Fick i sista stund ställa in, men det kommer fler MTB-tävlingar… Desto större fokus då på boulderingtävlingen. Efter att ha hört mig för lite med ungdomstränare i Malmö KK så fick jag intrycket att de problem som man har i en dyl tävling är några snäpp över min nivå, typ 6c+/7a och jag klättrar på 6b/6b+ beroende av typ av problem. Skillnaden kan tyckas liten, men blir så klart enorm eftersom klättring är rätt digitalt i det att man antingen klarar movet (förflyttning) eller så klarar man det inte. Jag är inte så räddhågsen av mig och inte rädd för att göra bort mig heller så jag tänkte bara att jag har allt att vinna. Min inställning var att om jag bara klarar ett move så är jag nöjd.

Tävlingsdag! Fick lite sovmorgon ändå då jag inte skulle kvala förrän 11:30. Kom dit i god tid och värmde upp samt tittade på ungdomarna och kidsen, som jag sjukt duktiga. Jag har svårt att bedöma ett problems svårighetsgrad bara genom att titta på det och det ser ofta så lätt ut när någon annan klättrar. Kvalet bestod av sex problem och man hade en timme och fem försök per problem på sig. Även om man inte klarar hela problemet så kan man få s k zonpoäng om man tar sig till ett utmärkt grepp ca halvvägs upp. Jag hade identifierat två problem som skulle kunna vara möjliga för mig att klara. Tyvärr ingick inte något av dessa i de som vi tjejer skulle köra. Lyssnade lite på de andra som värmde upp och hörde att de sa att det var ganska svåra problem på denna tävling. Ja, vad göra, nu är jag ändå här. Började med det problem som såg lättast ut (och som nog också var det). På andra försöket fick jag zonpoäng (Jippie!) och gjorde ytterligare ett misslyckat försök att klara hela problemet. Försökte på något annat problem där jag inte kom någonstans och hittade ett annat som jag försökte, som i karaktären var rätt likt det första. Balansigt värre och det brukar inte vara min allra starkaste typ av problem, men jag hade en idé om hur jag skulle göra. På tredje försöket fick jag zonpoäng även där. Gjorde ett par försök på ytterligare problem, utan framgång. Totalt tre poäng och ändå supernöjd!


Nu är säsongsvilan över och det är dags att komma igång på allvar med grundträning. Jag har lite nya idéer kring grundträning. Mer snabbhet och styrka och mindre mängd och distans. Oh ja, jag måste skaffa en MTB också. Kanske tomten..?!?